top of page
  • Redactie

Waarom Facebookadvertenties niet werken

In deze post leest u de meest gemaakte fouten op het gebied van Facebookadvertenties. Deze fouten worden alledaags door ondernemingen gemaakt. Het zijn fouten die aanleiding zijn voor het niet realiseren van uw advertentiedoelstelling.

 

Het adverteren via de voorkant van Facebook

De promoot knop, is een grote boosdoener voor vele ondernemers. Facebook verkoopt deze methode dusdanig alsof het de juiste manier van adverteren is. Echter, noem ik het liever de ‘doneer’ knop. Wanneer men een bericht een promoot, mag hij/zij van geluk spreken als er vind ik leuks zijn en wellicht een paar reacties. Deze methode promoot namelijk automatisch uw bericht aan een groep Facebook gebruikers zonder interesse in uw product, dienst of onderneming. Hierdoor wordt uw promotiebudget door Facebook in open armen ontvangen en het levert voor u geen resultaten op. Dat is de reden dat bedrijven via de achterkant van Facebook adverteren.


 

De focus leggen op het verkeerde advertentietype

Het Facebook advertentiebeheer is voorzien van meerdere advertentietypes, waarop er geadverteerd kan worden. Elk advertentietype gaat anders ten werk en levert een ander soort resultaat op.


Een voorbeeld van een advertentietype is het type bereik, dat eigenlijk niets meer doet dan voor lage advertentiekosten zoveel mogelijk mensen te bereiken. De doelstelling van deze advertentie is zoveel mogelijk mensen met jouw advertentiebudget te bereiken, hierop focust Facebook zichzelf dan ook met deze advertentie. Stel u biedt een product of dienst aan en wilt het zoveel mogelijk via online advertenties verkopen. Het is dan leuk om veel mensen met je advertenties te bereiken, maar het realiseert niet de doelstelling van het zoveel mogelijk verkopen van goederen of diensten. In dit geval dient er dus geadverteerd te moeten worden met de conversie aankoop.


Hanteer te allen tijde een marketing strategie dat aansluit op de doelstelling.

 

Adverteren zonder Facebook Pixel

Een Facebook Pixel is een integratie van Facebook in uw website of landingspagina. Makkelijker gezegd: het is de koppeling tussen Facebook en uw website. Zonder het adverteren met een Facebook Pixel legt Facebook niet de resultaten/data van jouw website vast. Facebook heeft dus geen idee of dat iemand die op de link geklikt heeft, daadwerkelijk een aankoop op uw website heeft gedaan. Hierdoor blijft Facebook lage kwaliteit bezoekers vanuit de advertentie naar uw website sturen.


De Facebook Pixel maakt het tevens mogelijk om retargetting en look a like audiences toe te passen. Door middel van de Facebook Pixel worden websitebezoekers geïdentificeerd en kunnen zij na bezoek aan uw website of landingspagina opnieuw via een unieke advertentie benaderd worden.

 

Facebook krijgt geen tijd om te optimaliseren

Ondanks dat er vaak gedacht wordt dat Facebook alleen zijn eigen zakken wilt vullen, probeert Facebook daadwerkelijk goede resultaten voor u te behalen. Het heeft alleen tijd nodig. Facebook moet zichzelf eerst bij nieuwe campagnes optimaliseren. Het platform gaat (door middel van de Facebook Pixel) op zoek naar het type personen die in uw aangegeven doelgroep vallen en welke type personen daadwerkelijk betrokkenheidsacties bij de advertentie uitvoeren. Op basis van de informatie die Facebook verzamelt, gaat het op zoek naar gelijkwaardige personen met interesse in uw product, dienst of onderneming. Hierdoor bereikt uw advertentie hoogwaardige personen, die eerder uw doelstelling realiseren.


Het optimaliseren duurt minimaal 3 dagen en 50 conversies. Geef het dan ook de tijd en ruimte.

 

Hulp nodig bij het adverteren via Facebook?

Heeft u bepaalde vragen rondom deze post of ervaart u nog steeds problemen met het adverteren via Facebook? Neem dan gerust contact met ons op via info@valkismarketing.com, wij beantwoorden graag uw vragen.


Let op: Online adverteren vergt kennis en ervaring in de praktijk, het is dus geheel normaal dat er eerst veel uren aan oefenen en kennis verzamelen vooraf gaan voor het behalen van grootschalig succes.


Wilt u liever uzelf concentreren op het ondernemen? Dat begrijpen wij volledig!


Wij kunnen de dienstverlening voor onze verantwoordelijkheid nemen, waardoor u zorgeloos uw (online) doelstellingen behaald. Dit bespaard u veel tijd, geld, kennis en geduld.


Stuur vrijblijvend een e-mail naar info@valkismarketing.com of neem telefonisch contact met ons op via +31639623719.

Comments


bottom of page