top of page
  • Redactie

Meer klanten via Google

Meer klanten via Google, dat wilt iedereen natuurlijk! Alleen hoe realiseer je dit nu in de praktijk? In dit artikel staan we stil hoe jij door middel van de huidige functies binnen Google meer klanten (gratis en betaald) kunt genereren.


Verkeer via Google

Zoals velen wel weten, is Google de meest populaire zoekmachine. Door middel van zoekopdrachten zorgt Google ervoor dat de gebruiker met de juiste zoekresultaten geconfronteerd wordt. Zoekresultaten waarmee ze antwoord op de zoekopdracht krijgen. Dit kunnen bedrijven of hulpmiddelen, maar ook artikelen zijn. Google stuurt vervolgens de gebruiker door naar een website, waar hij/zij antwoord op de ingevulde zoekterm verkrijgt. Dit proces wordt verkeer vanuit Google naar jouw website genoemd.


Hoe kan je hier als bedrijf op inspelen?


Er zijn 3 belangrijke onderdelen waarmee Google ervoor zorgt dat jouw bedrijf bij relevante zoektermen getoond worden dit zijn SEO, SEA en Google Mijn Bedrijf. Deze onderdelen kunnen door middel van de juiste toepassing een grote impact op je bedrijf hebben, dus laten we deze verder toelichten.


SEO - Search Engine Optimalisation

SEO staat voor Search Engine Optimalisation ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Het toepassen van SEO vindt plaats op de website van jouw bedrijf/merk. Door de pagina's zoekmachine vriendelijk te maken, zal de pagina en dus jouw website beter zichtbaar in Google gemaakt worden. De website komt dan ook hoger in de zoekresultaten te staan zonder dat je hier voor hoeft te betalen.


SEO vindt plaats aan zowel de voorkant als de achterkant van de website. Google kijkt bijvoorbeeld naar de informatie die op je website staat en of deze informatie relevant voor bepaalde zoektermen is. Wanneer jouw website van unieke content voorzien is en van content dat gericht op bepaalde zoektermen geschreven is, zal Google dit gaan opmerken. Hoe relevanter je website, des te hoger de score in de zoekmachine.


Ook de achterkant van je website is van groot belang. Zo kan je bijvoorbeeld een meta-beschrijving en titel aan je pagina meegeven, waardoor Google de mogelijkheid heeft om exact te weten waarover de inhoud van je pagina gaat. Ook de content als foto's en video's kunnen voorzien worden van belangrijke informatie. Denk hierbij aan de beschrijving en de titel van de content, waardoor Google eenvoudig kan uitlezen wat deze content nu daadwerkelijk weergeeft en van toepassing voor is.


SEA - Search Engine Avertising

SEA is de manier waarop je kunt adverteren op Google. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je website extra gepromoot wordt en dus hoger in de zoekopdrachten van relevante zoektermen staat, maar kan je ook van bijvoorbeeld Google Shopping gebruik maken. Hierdoor kan je als het ware de prestatie en de locatie van jouw bedrijf/merk in de Google Zoekmachine kopen.


Er zijn verschillende vormen van SEA, maar voornamelijk wordt SEA gebruikt om dus bij bijvoorbeeld de zoekterm online marketing als marketingbureau zijnde als één van de eerste tevoorschijn te komen. Je koopt dus als het ware je positie in Google. Dit wordt gedaan op basis van het verdienmodel: kosten per klik Op deze manier kan je aangeven hoeveel je per websitebezoeker (een klik) aan Google wilt spenderen. Je betaalt dus per klik. Ondanks dat jezelf kunt bepalen hoeveel je per klik wilt uitgeven, is dit ook afhankelijk van het zoekterm. Hoe relevanter het zoekterm is en hoe meer andere aanbieders op dit zoekterm adverteren, des te hoger zijn de kosten per klik.


Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis hulpmiddel vanuit Google en het zorgt ervoor dat jouw bedrijf/merk bij Google geregistreerd wordt. Hierdoor erkent Google jouw bedrijf/merk als een legale organisatie en wordt je gemakkelijker in de zoekopdrachten weergegeven.


Google Mijn Bedrijf is het ideale hulpmiddel voor regionale ondernemers. Wanneer iemand bijvoorbeeld met een lekke band staat en op zoek naar een autogarage is, gaat deze persoon via Google een autogarage in de buurt opzoeken. Google weergeeft vervolgens de dichtstbijzijnde autogarages weer, die met de zoekterm overeenkomen.


Wanneer je dus over een Google Mijn Bedrijf account beschikt, is jouw bedrijf direct zichtbaar voor mogelijk nieuwe klanten en kunnen zij direct met jouw bedrijf contact opnemen. Op deze manier converteer je heel eenvoudig vreemden naar klanten en zorg je ervoor dat je voor je doelgroep zichtbaar wordt. Wat vervolgens naar nieuwe en tevreden klanten resulteert die je anders niet verkregen had.


Conclusie

Google is het ideale platform om meer zichtbaarheid onder de doelgroep te verkrijgen. Het is de plek waar vreemden de mogelijkheid hebben om een eerste contactmoment met jouw bedrijf/merk te leggen. Door onderdelen als SEO, SEA en Google Mijn Bedrijf toe te passen, kan je dus heel eenvoudig extra klanten en dus inkomsten genereren.

Comments


bottom of page