top of page
  • Redactie

Google Mijn Bedrijf wat is het en wat zijn de voordelen

Vele ondernemers laten kansen liggen door geen gebruik van Google Mijn Bedrijf te maken. Vandaar, dat we in dit artikel stil staan bij wat Google Mijn Bedrijf nu daadwerkelijk is en welke voordelen dit voor jou als lokale ondernemer heeft.


Iedereen weet dat de customer journey (klantenreis) vandaag de dag online begint. Er ontstaat een bepaalde behoeften en/of wensen bij een persoon en deze gaat vervolgens online opzoek naar de ideale oplossing.


Het is dan ook van groot belang dat men tijdens deze zoektocht in aanraking met jouw bedrijf komt. Je kunt namelijk alleen zaken met nieuwe mensen doen, als je voor hen zichtbaar bent. De zoekmachine van Google is natuurlijk het ideale middel om snel en doelgericht op zoek te gaan. Het is dan ook van groot belang, dat jouw bedrijf in de zoekresultaten weergegeven wordt.


Natuurlijk speelt hier SEO & SEA een grote rol in, maar wat vele bedrijven over het hoofd zien is Google Mijn Bedrijf. Google Mijn Bedrijf zorgt er namelijk voor dat jij voor de lokale bezoeker van Google, dus iedereen in jouw regio met de interesse in jouw product/dienst, als eerste weergegeven wordt. Dit komt doordat Google gemaakt is om de meest relevante zoekresultaten als eerste weer te geven. Dus voor de lokale bevolking met interesse in een dienst, dat jij aanbiedt, is het veel relevanter om jouw bedrijf te zien dan een bedrijf aan de andere kant van het land.


Google Mijn Bedrijf zorgt er dus voor dat je gemakkelijk met je doelgroep in contact komt. Men kan vervolgens direct je website bezoeken en bij jou een offerte aanvragen, contact opnemen of een online aankoop verrichten.

Hoe ziet het in de praktijk eruit?

Zoals je aan de rechterkant van de zoekresultaten kan zien, wordt het bedrijf direct uitgelicht. Dit zorgt voor aandacht van de doelgroep en dat zij eenvoudig in aanraking met jouw bedrijf komen. Via Google Mijn Bedrijf kunnen zij dan ook met slechts één klik naar je website gaan, een e-mail versturen of telefonisch contact opnemen.


Google Mijn Bedrijf is dan ook het ideale hulpmiddel waarmee je effectief meer klanten en leads voor je onderneming genereert. Zeker voor lokale bedrijven, is dit een toepassing dat het verschil maakt en je eenvoudig nieuwe klanten oplevert. Nieuwe klanten, zonder dat je er zelf tijd aan hoeft te besteden en hoe meer mensen je bedrijf via deze manier bezoeken, des te hoger het bedrijf in de zoekresultaten presteert en des te meer bereik & zichtbaarheid jouw bedrijf genereert.


Voorbeeld uit de praktijk

Stel je hebt een bouwbedrijf dat zich voornamelijk richt op één specifieke regio, gemeente of plaats. Wanneer iemand vervolgens een aanbouw wilt plaatsen, gaat deze persoon via Google opzoek naar: Bouwbedrijf regio X of aanbouw plaatsen.


In dit geval koppelt Google deze zoektermen aan de service die jij als bedrijf hanteert en laat de lokale consument in aanraking met jouw bedrijf komen door de Google Mijn Bedrijf account weer te geven. Tevens, wordt het bouwbedrijf ook weergegeven op Google Maps.


Door middel van de juiste optimalisatie en de prestaties van je Google Mijn Bedrijf account, zorg jij ervoor dat je boven de overige bouwbedrijven komt te staan.


Een ander voorbeeld uit de praktijk

Je hebt een lokale autogarage, waar je auto's keurt, een beurt geeft en repareert. Wanneer iemand zoekt op: auto een beurt geven. Dan wordt je door middel van Google Mijn Bedrijf wederom op Maps en in de zoekresultaten weergegeven. En er is meer! Wanneer een voorbijganger autopech ervaart en niet lid van de ANWB is. Gaat hij/zij via Google zoeken naar een autogarage in de buurt. Wederom zorgt Google Mijn Bedrijf dat de consument met de dichtstbijzijnde bedrijven in aanraking komt en hen de mogelijkheid geeft om met jou contact op te nemen.


Dit zijn allemaal extra contactmomenten, die je zonder Google Mijn Bedrijf niet gerealiseerd had. Je laat dus ontzettend veel kansen liggen wanneer het gaat om het aantrekken van nieuwe klanten en de mogelijkheid om een nieuwe lange termijn relatie met hen op te bouwen. Vandaag de dag is Google Mijn Bedrijf dus een zeer effectief middel om in te zetten om maandelijks extra klanten te genereren, mits het natuurlijk op de juiste manier ingezet wordt.


Resultaten met Google Mijn Bedrijf


Zoals de bovenstaande foto weergeeft, hebben er 493 activiteiten plaats gevonden die zonder Google Mijn Bedrijf niet plaats gevonden had. Dit wilt zeggen dat we hierdoor een flinke hoeveelheid aan leads en verkopen waren misgelopen. Uit eigen ervaring kan ik dan ook vertellen dat lokale bedrijven, die op het gebied van marketing relatief weinig inspanning verrichten, iedere maand extra klanten via Google Mijn Bedrijf ontvangen. Dat is wat ik noem: Ontspannen winnen.


Wil jij ook dat Google Mijn bedrijf meer klanten en zichtbaarheid voor je onderneming gaat genereren?

Valkis Marketing ondersteund ondernemers in de eenmalige opzet van Google Mijn Bedrijf, waardoor het dusdanig wordt geoptimaliseerd zodat jij consistent nieuwe leads en klanten kunt verwelkomen. Zonder dat je er zelf werk aan hebt. Voor ons is het een relatief eenvoudige taak en de investering hiervoor is dan ook alles behalve flink. Slechts één nieuwe klant, heeft de investering van de opzet al voor je terugverdiend. Simpelweg, omdat we als bedrijf zoveel mogelijk ondernemers op het gebied van marketing willen helpen en daadwerkelijk ons steentje bijdrage aan een positieve impact in het bedrijfsleven.


Laat je concurrentie achter je en zorg dat jij vindbaar wordt via Google Mijn Bedrijf, zodat jij ontspannen kan winnen.

 

Interesse?


Plan hieronder een telefonisch gesprek in, waarin we de kansen voor jouw bedrijf in kaart brengen en je klaargestoomd wordt om ontspannen te winnen.


Comentarios


bottom of page