top of page
  • Redactie

Organisch groeien met TikTok

Organisch groeien met TikTok is vandaag de dag een krachtige methode. Organisch groeien zorgt ervoor dat we het TikTok bereik vergroten, waardoor je meer zichtbaarheid en betrokkenheid creëert bij jouw doelgroep. Dit resulteert vervolgens naar organisch verkeer, wat meer klanten en meer omzet oplevert. Met als enige investering: tijd en energie.


Manieren van organisch groeien met TikTok

Wanneer je organisch wilt groeien met TikTok, begint het altijd bij een duidelijk plan van aanpak gecombineerd met een (bewezen) content strategie. Hierdoor trek je jouw ideale klanten aan en inspireer je hen om jou te blijven volgen en zelfs om gezamenlijk zaken te doen.


Organische groei is vandaag de dag nog steeds mogelijk en als Valkis Marketing zijnde is het een bepalende factor in ons succes en bedrijfsgroei. Door middel van organische groei realiseer je niet alleen meer klanten, maar ook betrokkenheid van de doelgroep. Hierdoor weet je ten aller tijden wat er bij hen speelt en op welk aspect jij hen kan helpen.


Organische groei kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld groeien doordat andere TikTok gebruikers je pagina tegenkomen, geïnteresseerd raken en je vervolgens gaan volgen of je neemt zelf de touwtjes in handen.

Onze keuze is het laatste, wij laten zo min mogelijk aan het toeval over. Daarom zetten we meerdere aspecten van TikTok in, zodat organische groei voor onze onderneming gerealiseerd worden.

Dit wordt gedaan door het inzetten van:

- Trends en challenges

- Het gebruik van hashtags

- Boeiende en originele content


Trends en challenges

TikTok staat bekend om de creatie van nieuwe trends en challenges. Hierdoor worden nieuwe danspasjes aangeleerd en gaat iedereen de uitdaging met elkaar aan. Door als bedrijf in te spelen op deze challenges, laat je zien dat je bewust bezig bent met de creatie van betrokkenheid met de doelgroep. Je kunt hierdoor moderniteit en amusement uitstralen naar de doelgroep, waardoor de doelgroep een kijkje krijgen achter de schermen en betrokken raken bij de huidige werknemers en werkgevers.


Het gebruik van hashtags

Net zoals bij Instagram, kan er in TikTok gebruik gemaakt worden van hashtags. Door middel van hashtags groepeer je iedere bericht, dat je plaatst, in een bepaalde categorie. Dit zorgt ervoor dat het bericht eenvoudig door andere gebruikers gevonden kan worden. Hashtags zijn cruciaal in het algoritme van TikTok. Het gebruiken van de juiste hashtags kan het verschil maken tussen 100 of 2.000 weergaven.


Boeiende en originele content

De kracht van TikTok, is dat het platform ingesteld is op vermaak. Mensen kijken grappige, vermakelijke en interessante filmpjes. Het is dan ook belangrijk om content te maken, die voor de doelgroep interessant is. TikTok houdt namelijk rekening met de populariteit van je video. Wanneer je tijd aan TikTok spendeert, zal je snel nieuwe trends herkennen. Vervolgens kan je bedenken hoe je die trends voor jezelf of merk/bedrijf inzet. Hoe origineler je het aanpakt, des te groter de kans dat de content door zowel het algoritme van TikTok als de gebruikers gewaardeerd wordt.


Klanten in overvloed

Het gratis e-book 'Klanten in overvloed' sluit perfect aan op dit onderwerp. Download het e-book 'Klanten in overvloed' en realiseer een nieuwe stroom aan klanten voor jouw onderneming.

Comments


bottom of page