top of page
  • Redactie

Wat is Instagram?

Wat is Instagram? In dit artikel wordt er stil gestaan bij het sociale platform Instagram. We verdiepen onszelf in vragen als: Wat is Instagram? Hoe ziet het er uit en wat zijn de voordelen?


Wat is Instagram?

Instagram is het social media platform, dat in de laatste jaren flink gegroeid is. Instagram biedt een platform aan, waar men visuele content met zijn of haar volgers kan delen. Door middel van foto's en video's houden gebruikers bekende op de hoogte van leuke of dagelijkse activiteiten die zij verricht hebben.


Doordat Instagram, in tegenstelling van andere social media platformen, volledig ingesteld is op het delen van visuele content, heeft Instagram een uniek onderscheiden vermogen ten opzichte van andere sociale platformen. Dit heeft dan ook geresulteerd naar een consistente groei, waarmee Instagram op dit moment 1,8 miljard gebruikers wereldwijd bereikt heeft.


Hoe werkt Instagram?

Via een smartphone of tablet kunnen gebruikers een foto of video maken en uploaden op Instagram. Vervolgens wordt deze vorm van visuele content aan de tijdlijn van je volgers toegevoegd. Hierdoor komen bekende in aanraking met jouw foto of video en blijven ze op de hoogte van alle ontwikkelingen in jouw leven. Instagram is tevens ook via de computer te gebruiken. Echter, is het via de computer niet mogelijk om foto's of video's te plaatsen. Via de computer is het alleen mogelijk om foto's en video's van anderen te bekijken en je huidige profiel aan te passen.


Het gebruik van hashtags op Instagram

Op Instagram wordt er veel gebruik gemaakt van hastags. Hastags zorgen ervoor dat de boodschap en het bereik van je bericht versterkt wordt. Dit werkt overigens uitsluitend bij openbare profielen. Hashtags zorgen van nature voor meer betrokkenheid en interactie bij het bericht. Dit komt doordat er via Instagram ook op hasthags gezocht kan worden. Hierdoor komen mensen met dezelfde passie of interesses met jouw foto of video in aanraking. Een hashtag groepeert de post, zodat er gericht gezocht kan worden naar bepaalde vorm van content.


Instagram stories

Instagram heeft ook zijn eigen 'Instagram Story'. Gebaseerd op het principe van Snapchat, waarmee je foto's en video's voor 24 uur kunt delen met je volgers. Na deze 24 uur zal het verhaal automatisch verwijderd worden. Aan je story kan je een eindeloos aantaal foto's of video's toevoegen, waardoor je jouw volgers daadwerkelijk een inkijkje in jouw dagelijkse leven kunt geven of snel een eenmalig bericht kunt delen.


De voordelen van Instagram

Instagram wordt voornamelijk gebruikt omdat:

- Visuele content (foto's en video's) gedeeld kan worden

- Hogere betrokkenheid op berichten ten opzichte van andere platformen

- Een groter bereik creëren door middel van hashtags

- Gebruikers zijn actiever dan op andere platformen


Instagram overgenomen door Facebook

Het succes van Instagram ging niet onopgemerkt. Andere grote platformen zoals Facebook zagen Instagram al snel uitgroeien tot 30 miljoen gebruikers (2012). Facebook zag in 2012 zijn kans om het platform over te nemen en betaalde hiervoor een miljard dollar. Dit is omgerekend zo'n 770 miljoen euro. Deze aankoop resulteerde naar een versterkte positie van Facebook in zijn markt. Facebook koppelde Instagram als onderdeel aan Facebook, waardoor het zowel de beschikking over een informatief als visueel ingesteld platform heeft. Tevens, heeft Facebook in 2014 WhatsApp overgenomen, waardoor het aanbod met een communicatief platform is aangevuld.

댓글


bottom of page