top of page
  • Redactie

Organisch groeien met LinkedIn

Organisch groeien met LinkedIn is vandaag de dag een krachtige methode. Organisch groeien zorgt ervoor dat we het LinkedIn bereik vergroten, waardoor je meer zichtbaarheid en betrokkenheid creëert bij jouw doelgroep. Dit resulteert vervolgens naar organisch verkeer, wat meer klanten en meer omzet oplevert. Met als enige investering: tijd en energie.


Manieren van organisch groeien met LinkedIn

Wanneer je organisch wilt groeien met LinkedIn, begint het altijd bij een duidelijk plan van aanpak gecombineerd met een (bewezen) content strategie. Hierdoor trek je jouw ideale klanten aan en inspireer je hen om jou te blijven volgen en zelfs om gezamenlijk zaken te doen.


Organische groei is vandaag de dag nog steeds mogelijk en als Valkis Marketing zijnde is het een bepalende factor in ons succes en bedrijfsgroei. Door middel van organische groei realiseer je niet alleen meer klanten, maar ook betrokkenheid van de doelgroep. Hierdoor weet je ten aller tijden wat er bij hen speelt en op welk aspect jij hen kan helpen.


Organische groei kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld groeien doordat andere LinkedIn gebruikers je pagina tegenkomen, geïnteresseerd raken en je vervolgens gaan volgen of je neemt zelf de touwtjes in handen.

Onze keuze is het laatste, wij laten zo min mogelijk aan het toeval over. Daarom zetten we meerdere aspecten van LinkedIn in, zodat organische groei voor onze onderneming gerealiseerd worden.


Dit wordt gedaan door het inzetten van:

- Content en weggevers

- Persoonlijk netwerk

- LinkedIn groepen


Content en weggevers

Wanneer je actief bent op sociale media, dan is het ten aller tijden belangrijk om een connectie met de achterban aan te gaan. Dit doe je door voor hen van waarde te zijn. Door middel van een content strategie, kan je exact bepalen welk type content je gaat creëren en publiceren. Content die aansluit bij de doelgroep en op de juiste momenten ingezet wordt.


Door middel van weggevers kan je als ondernemer waardevol zijn binnen je netwerk. Hierdoor leert men jou en je bedrijf kennen en worden ze zelfs ingeschreven op je mailinglijst, waardoor je een extra kanaal hebt om de leads te converteren naar klant. Tevens, biedt LinkedIn ook de mogelijkheid om hasthtags aan berichten toe te voegen. Door het toevoegen van hashtags, ga je ervaren dat de gepubliceerde berichten meer bereik genereren.


Persoonlijk netwerk

Wanneer je op LinkedIn zit, heb je een persoonlijk netwerk opgebouwd. Een netwerk van personen die je kent en graag van op de hoogte wilt blijven. Doordat je hen al kent, zijn zij stiekem van grootse waarde voor het organisch groeien met LinkedIn. Jij hebt hen vertrouwen en zij zullen je graag op weg willen helpen. Gebruik daarom je persoonlijke netwerk om meer interactie op je berichten te genereren, het bereik te vergroten en jou met andere mensen in gesprek te laten komen.


LinkedIn groepen

Net zoals Facebook bezit LinkedIn ook over groepen. Deze groepen bevatten elk personen die in hetzelfde onderwerp geïnteresseerd zijn. Daarom verzamelen zij zichzelf bij elkaar en delen ze relevante informatie. Aan jou de taak om in deze groepen te integreren. Door deel te nemen aan de groepen en jezelf hierin te gaan positioneren, zul je merken dat je netwerk groeit en je deze mensen dus steeds gemakkelijker kunt benaderen.


Klanten in overvloed

Het gratis e-book 'Klanten in overvloed' sluit perfect aan op dit onderwerp. Download het e-book 'Klanten in overvloed' en realiseer een nieuwe stroom aan klanten voor jouw onderneming.

Comments


bottom of page