top of page
  • Redactie

Wat is Facebook?

Facebook is met meer dan twee miljard leden wereldwijd het grootste social media platform ter wereld. Het is het ideale medium waar je met vrienden deelt wat je bezig houdt en op de hoogte te blijven van bekenden.


Wat is Facebook?

Facebook is een ontzettend populair platform voor zowel jong als oud. Het sociale netwerk wordt voornamelijk gebruikt om in contact te komen en in contact te blijven met bekenden. Je kunt op je persoonlijke pagina allerlei informatie delen als berichten, foto's en video's. Tevens, is Facebook ook een erg populair medium voor het connecten met gelijkgestemde in een community en een platform waar je spelletjes kunt spelen.


In contact komen met je kennissenkring

Facebook is een sociaal netwerk, dit wilt zeggen dat alles gericht is op sociaal contact tussen de gebruikers. Een plek waar je informatie over jezelf kwijt kunt, zoals hobby's, interesses en persoonlijke updates. Wanneer men jouw profiel bezoekt, kunnen ze je informatie bekijken en je toevoegen als vriend. Vervolgens ontvang je een vriendschapsverzoek die je kunt accepteren of weigeren. Wanneer het vriendschapsverzoek geaccepteerd is, kan jij hem/haar volgen en zij jou.


Facebook is voor jong en oud

Facebook is zowel voor jong en oud. Met het aantal gebruikers dat Facebook heeft, is de kans aanwezig dat bijna alle kennissen van jou op het platform aanwezig zijn. Waar eerst voornamelijk jonge mensen op het platform actief waren, zijn er ook steeds meer vijftigplussers in toenemende mate actief op het platform.


De voordelen van Facebook

De voordelen van het gebruik van Facebook zijn:

- In contact komen/blijven met bekenden

- Op de hoogte blijven van al het nieuws en trends

- Aansluiten bij groepen met dezelfde passie of interesse

- Een grote hoeveelheid variatie aan spelletjes spelen met andere gebruikers of bekenden


Comments


bottom of page