top of page
  • Redactie

Organisch groeien met Facebook

Organisch groeien met Facebook is vandaag de dag nog altijd mogelijk. Organisch groeien zorgt ervoor dat we het Facebook bereik vergroten, waardoor je meer zichtbaarheid en betrokkenheid creëert bij jouw doelgroep. Dit resulteert vervolgens naar organisch verkeer, wat meer klanten en meer omzet oplevert. Met als enige investering: tijd en energie.


Manieren van organisch groeien met Facebook

Wanneer je organisch wilt groeien met Facebook, begint het altijd bij een duidelijk plan van aanpak gecombineerd met een (bewezen) content strategie. Hierdoor trek je jouw ideale klanten aan en inspireer je hen om jou te blijven volgen en zelfs om gezamenlijk zaken te doen.


Organische groei is vandaag de dag nog steeds mogelijk en als Valkis Marketing zijnde is het een bepalende factor in ons succes en bedrijfsgroei. Door middel van organische groei realiseer je niet alleen meer klanten, maar ook betrokkenheid van de doelgroep. Hierdoor weet je ten aller tijden wat er bij hen speelt en op welk aspect jij hen kan helpen.


Organische groei kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld groeien doordat andere Facebook gebruikers je pagina tegenkomen, geïnteresseerd raken en je vervolgens gaan volgen of je neemt zelf de touwtjes in handen.


Onze keuze is het laatste, wij laten zo min mogelijk aan het toeval over. Daarom zetten we meerdere aspecten van Facebook in, zodat organische groei voor onze onderneming gerealiseerd worden.


Dit wordt gedaan door het inzetten van:

- Persoonlijke pagina

- Zakelijke pagina

- Facebook community en groepen


Persoonlijke pagina

Organische groei door middel van een persoonlijke pagina, heeft onze grootste voorkeur. Door je persoonlijke pagina in te zetten, om je netwerk uit te breiden, ervaar je veel meer betrokkenheid bij je doelgroep. Je schept een band met hen en hebt de mogelijkheid om vrijuit te zijn in de creatie en publicatie van content. Door men een kijkje in je eigen leven te geven en persoonlijke ervaringen te delen, gaat men jou meer als een mens dan een bedrijf zien.


Zakelijke pagina

Met een zakelijke pagina is het mogelijk om in contact te blijven met huidige en potentiële klanten. Je kunt men op de hoogte houden van ontwikkelingen rondom het bedrijf of andere interessante informatie. Echter, wordt een bedrijfspagina vaak gezien als commercieel en zakelijk. Hierdoor wordt er weinig persoonlijke uitingen en interactie gecreëerd. Toch is het een goed middel om de doelgroep warm te houden en in de gedachten van je doelgroep te blijven hangen.


Facebook community en groepen

Facebook staat vandaag de dag bekend om zijn betrokken community. Er worden groepen op basis van interesses en levensstijl gecreëerd. In deze groepen komen mensen met dezelfde interesses of situatie samen. Hierdoor hecht men veel waarde aan deze groepen. Aan jou de taak (als ondernemer) om in deze groepen te integreren, opgenomen te worden in de groep en hier vervolgens van toegevoegde waarde te zijn. Je zult ervaren, dat je meer interactie in de groep creëert en dat er persoonlijke vragen en verzoeken binnen stromen.


Value first

Wanneer je organische groei wilt realiseren, zal je de beschikking over een duidelijk plan van aanpak moeten hebben. Een plan van aanpak, waarmee je exact weet waar, wanneer en welke content je gaat publiceren. Dit wordt ook wel een content strategie genoemd.


Het is belangrijk om stil te staan bij de toegevoegde waarde die je kunt delen. Door toegevoegde waarde op de eerste plek te zetten, ervaar je dat de doelgroep vele malen meer betrokken en geïnspireerd raken. Door waarde in plaats van aanbiedingen te delen, zorg je ervoor dat de doelgroep zelf contact met jou legt en je dus veel gemakkelijker zaken met hen kunt doen.


De meeste ondernemers gebruiken social media kanalen voornamelijk voor commerciële doeleinden. Wat logisch is, we hebben nu eenmaal een bedrijf. Echter, zien de communicatie-uitingen van de ondernemers er ook commercieel uit. In plaats van te koop lopen met aanbiedingen of de waarde van je dienst, begin je met het delen van waarde. Wanneer je in staat bent om waarde te delen, zal je ook in staat zijn om waarde te ontvangen.


Klanten in overvloed

Het gratis e-book 'Klanten in overvloed' sluit perfect aan op dit onderwerp. Download het e-book 'Klanten in overvloed' en realiseer een nieuwe stroom aan klanten voor jouw onderneming.


コメント


bottom of page