top of page
  • Redactie

Organisch groeien met YouTube

Organisch groeien met YouTube is vandaag de dag een krachtige methode. Organisch groeien zorgt ervoor dat we het YouTube bereik vergroten, waardoor je meer zichtbaarheid en betrokkenheid creëert bij jouw doelgroep. Dit resulteert vervolgens naar organisch verkeer, wat meer klanten en meer omzet oplevert. Met als enige investering: tijd en energie.


Manieren van organisch groeien met YouTube

Wanneer je organisch wilt groeien met YouTube, begint het altijd bij een duidelijk plan van aanpak gecombineerd met een (bewezen) content strategie. Hierdoor trek je jouw ideale klanten aan en inspireer je hen om jou te blijven volgen en zelfs om gezamenlijk zaken te doen.


Organische groei is vandaag de dag nog steeds mogelijk en als Valkis Marketing zijnde is het een bepalende factor in ons succes en bedrijfsgroei. Door middel van organische groei realiseer je niet alleen meer klanten, maar ook betrokkenheid van de doelgroep. Hierdoor weet je ten aller tijden wat er bij hen speelt en op welk aspect jij hen kan helpen.


Organische groei kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld groeien doordat andere YouTube gebruikers je kanaal tegenkomen, geïnteresseerd raken en je vervolgens gaan abonneren of je neemt zelf de touwtjes in handen.

Onze keuze is het laatste, wij laten zo min mogelijk aan het toeval over. Daarom kan je meerdere aspecten van YouTube inzetten, zodat organische groei gerealiseerd wordt.

Dit wordt gedaan door het inzetten van:

- Hanteer de juiste tags (zoekwoorden)

- Het gebruik van hashtags

- Boeiende en originele content


Hanteer de juiste tags

Nadat Google het bedrijf over kocht, transformeerde YouTube van een videoplatform naar een van de grootste zoekmachines. Op maandelijkse basis worden er namelijk 3 miljard zoekopdrachten in YouTube uitgevoerd! Google heeft een eigen algoritme aan YouTube toegekend, waardoor in YouTube de meest relevante video's worden weergegeven. Deze video's worden allemaal gevonden op basis van de tags van de video. Dit zijn zoekwoorden die je aan de video toevoegt, waardoor de video voor de juiste doelgroep zichtbaar wordt.


Het gebruik van hashtags

Net zoals bij andere platformen, kan er in YouTube gebruik gemaakt worden van hashtags. Door middel van hashtags groepeer je iedere video, die je plaatst, in een bepaalde categorie. Dit zorgt ervoor dat het bericht eenvoudig door andere gebruikers gevonden kan worden. Hashtags zijn dan ook net als de tags cruciaal in het algoritme van YouTube. Het gebruiken van de juiste hashtags kan het verschil maken tussen honderden of duizenden weergaven.


Boeiende en originele content

De kracht van YouTube, is dat het platform ingesteld is op vermaak. Mensen kijken grappige, vermakelijke en interessante filmpjes. Het is dan ook belangrijk om content te maken, die voor de doelgroep interessant is. YouTube houdt namelijk rekening met de populariteit van je video. Wanneer jij jouw kennis of originele content van het bedrijf op YouTube deelt, ga je ervaren dat je als een expert in jouw markt gezien wordt. Door middel van deze video's leert de doelgroep jou als ondernemer of merk/bedrijf kennen en hierdoor wilt men graag met jou samenwerken.


Klanten in overvloed

Het gratis e-book 'Klanten in overvloed' sluit perfect aan op dit onderwerp. Download het e-book 'Klanten in overvloed' en realiseer een nieuwe stroom aan klanten voor jouw onderneming.

Comentários


bottom of page