top of page
  • Redactie

Wat is YouTube?

In dit artikel staan we stil bij de hoofdvraag: Wat is YouTube?


YouTube is een online platform waarop gebruikers filmpjes kunnen bekijken of publiceren. Iedere gebruiker heeft de beschikking over zijn of haar eigen 'kanaal'. Op het kanaal worden de video's die hij/zij gepubliceerd hebben weergegeven. Hierdoor biedt YouTube een platform waar je jouw eigen gecreëerde content kunt uploaden. Dit volledig gratis.


YouTube werd in 2005 (februari) opgericht en stond binnen een jaar tijd al in de top 10 van de meest bezochte websites wereldwijd. Dit zorgde ervoor dat het bedrijf voor zo'n 1,65 miljard dollar overgenomen werd door Google. Hierdoor werd YouTube, naast een platform voor video's, direct een grote zoekmachine. Een zoekmachine die video's zoekt op basis van 'tags'. Ook wel zoektermen genoemd. Deze tags/zoektermen worden door de producent van de video toegekend. Dit zorgt er vervolgens voor dat de video door de juiste doelgroep gevonden wordt.


Gebruikers kunnen zichzelf abonneren op kanalen. Wanneer zij dit doen, ontvangen zij een melding van de publicatie van een nieuwe video. Men heeft vervolgens direct toegang tot gloednieuwe video's, waar zij vervolgens een beoordeling (like) en een reactie kunnen achterlaten. Hierdoor is YouTube niet alleen een van de grootste zoekmachines, maar ook een community voor jong en oud geworden.

Comentários


bottom of page