top of page
  • Redactie

Organisch groeien met Instagram

Organisch groeien met Instagram is vandaag de dag nog altijd mogelijk. Organisch groeien zorgt ervoor dat we het Instagram bereik vergroten, waardoor je meer zichtbaarheid en betrokkenheid creëert bij jouw doelgroep. Dit resulteert vervolgens naar organisch verkeer, wat meer klanten en meer omzet oplevert. Met als enige investering: tijd en energie.


Manieren van organisch groeien met Instagram

Wanneer je organisch wilt groeien met Instagram, begint het altijd bij een duidelijk plan van aanpak gecombineerd met een (bewezen) content strategie. Zeker, gezien Instagram visueel en gevoelsmatig ingesteld is. Hierdoor trek je jouw ideale klanten aan en inspireer je hen met jou werk en vervolgens om zaken te doen.


Organische groei is vandaag de dag nog steeds mogelijk en als Valkis Marketing zijnde is het een bepalende factor in ons succes en bedrijfsgroei. Door middel van organische groei realiseer je niet alleen meer klanten, maar ook betrokkenheid van de doelgroep. Hierdoor weet je ten aller tijden wat er bij hen speelt en op welk aspect jij hen kan helpen.


Organische groei kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld groeien doordat andere Instagram gebruikers je pagina tegenkomen, geïnteresseerd raken en je vervolgens gaan volgen of je neemt zelf de touwtjes in handen.


Onze keuze is het laatste, wij laten zo min mogelijk aan het toeval over. Daarom zetten we meerdere aspecten van Instagram in, zodat organische groei voor onze onderneming gerealiseerd worden.


Dit wordt gedaan door het inzetten van:

- Stimulerende content

- Hashtags & locatie

- Influencers & bekende pagina's


Stimulerende content

Zoals eerder benoemd, is Instagram een visueel ingesteld kanaal. Door middel van foto's en video's ben je in staat om unieke sfeerbeleving en emoties rondom jouw merk/bedrijf toe te voegen. Dit resulteert naar inspiratie en betrokkenheid bij de doelgroep. Door unieke content te plaatsen, dat de doelgroep aanspreekt, ga je ervaren dat het gevoel van de content overslaat naar de doelgroep.


Hashtags en locatie

Bij iedere upload, is het mogelijk om hashtags en een locatie aan de content toe te voegen. Hierdoor groepeer je de content op jouw profiel, waardoor de boodschap voor het algoritme van Instagram duidelijk is. Wanneer je over een openbaar profiel beschikt, zal dit resulteren naar meer bereik van het bericht. Gebruikers van Instagram kunnen namelijk op basis van locatie en hashtags op zoek gaan naar berichten. Hierdoor komen gepassioneerde mensen in aanraking met jouw content. Wat logischerwijs resulteert naar meer betrokkenheid, volgers en uiteindelijk ook klanten.


Influencers en bekende pagina's

Wanneer je jouw Instagram profiel meer zichtbaarheid wilt geven, zijn influencers en bekende pagina's de ideale oplossing. Ga op zoek naar andere ondernemers binnen jouw branche, die een aantal stappen verder zijn dan jou en volg hen. Vervolgens ga je op zijn/haar profiel zichtbaarheid en betrokkenheid creëren door veel aanwezig te zijn. Dit kan gedaan worden door te reageren op berichten of vragen te stellen aan de desbetreffende persoon.


Klanten in overvloed

Het gratis e-book 'Klanten in overvloed' sluit perfect aan op dit onderwerp. Download het e-book 'Klanten in overvloed' en realiseer een nieuwe stroom aan klanten voor jouw onderneming.


Comments


bottom of page