top of page
  • Redactie

WhatsApp advertenties, ze zijn live!

In plaats van januari 2020, is het nu al mogelijk om als bedrijf via WhatsApp te adverteren. In deze blog komt u te weten wat het adverteren via WhatsApp nu precies inhoud, wat u ervan kunt verwachten en waarom het een krachtige manier van adverteren is.


Veel ondernemers hebben zijn of haar bedenking bij het adverteren via WhatsApp. Terecht! Althans... wanneer men het voor het eerst hoort. Men heeft zijn bedenkingen rondom WhatsApp advertenties in verband met het beeld van het belagen van de doelgroep met ongewenste privéberichten of advertenties tussen WhatsApp berichten. Gelukkig is dit niet het geval!


Adverteren via WhatsApp is namelijk een vorm van de pull-adverteren. Dit houdt in dat men niet wordt lastig gevallen met ongewenste berichten of advertenties, maar dat men zelf bepaalt of hij/zij met u of uw organisatie wilt chatten. Indien men met u of uw organisatie wil chatten, kunnen zij dit met een klik vanuit uw Facebook of Instagram pagina of advertentie doen.


Het adverteren via WhatsApp maakt het contact leggen en de communicatie tussen organisatie en klant/doelgroep gemakkelijker. Doordat men via WhatsApp contact met u opneemt, beschikt uw organisatie direct (legaal) over gegevens van de desbetreffende persoon. Dit zijn alleen persoonsgegevens als naam en telefoonnummer. Wanneer men contact met u opneemt voor interesse in een bepaald product of dienst dat u aanbiedt. Is het voor uw organisatie mogelijk om deze lead na het WhatsApp bericht, telefonisch verder te informeren of te overtuigen.


De afgelopen week hebben wij veel getest met het adverteren via WhatsApp. Gezien de resultaten, zien wij meer betrokkenheid en interactie met de doelgroep. Het conversiepercentage van de advertenties ligt zelfs 12% hoger dan de gemiddelde Facebook en Instagram advertenties. Adverteren via WhatsApp blijkt een perfecte strategie te zijn voor het realiseren van een uitstekende customer services en leadgeneratie. Wij verheugen ons dan ook op de komende ontwikkeling rondom Facebook en Whatsapp. Zo worden Facebook, Instagram, WhatsApp en Messenger gemigreerd tot één berichtenplatform. Deze ontwikkeling staat momenteel gepland op januari 2020 en vertellen wij u binnenkort meer over.

 

Wilt u met uw bedrijf via WhatsApp adverteren?


Ziet u net als ons ook potentie in het adverten via WhatsApp. Twijfel niet, neem vrijblijvend contact met ons op! Samen kijken we naar de beste aanpak voor uw organisatie en deze veelbelovende manier van adverteren.


Stuur vrijblijvend een e-mail naar info@valkismarketing.com of neem telefonisch contact met ons op via +31639623719.


Heeft u bepaalde vragen rondom deze blogpost of ervaart u nog steeds problemen met het adverteren via Facebook? Neem dan gerust contact met ons op via info@valkismarketing.com, wij beantwoorden graag uw vragen.

Comments


bottom of page