top of page

Google Mijn Bedrijf

Iedereen weet dat de customer journey (klantenreis) vandaag de dag online begint. Er ontstaat een bepaalde behoeften en/of wensen bij een persoon en deze gaat vervolgens online opzoek naar de ideale oplossing.

 

Het is dan ook van groot belang dat men tijdens deze zoektocht in aanraking met uw bedrijf/merk komt. U kunt namelijk alleen zaken met nieuwe mensen doen, als u voor hen zichtbaar bent. De zoekmachine van Google is natuurlijk het ideale middel om snel en doelgericht op zoek te gaan. Het is dan ook van groot belang, dat uw bedrijf in de zoekresultaten weergegeven wordt.

Natuurlijk speelt hier SEO & SEA een grote rol in, maar wat door vele over het hoofd gezien wordt is Google Mijn Bedrijf. Dit is de methode waarop uw bedrijf regionaal en op specifieke zoekwoorden extra toegelicht wordt. Beter nog: Google beveelt uw bedrijf als het ware aan!

Marketingbureau-Valkis-Marketing-Google-

Optimale zichtbaarheid

Google Mijn Bedrijf Valkis Marketing.jpg

Zoals u (zie afbeelding) kunt zien wordt ons bedrijf niet alleen in de zoekresultaten weergeven, maar ook aan de rechterkant van het scherm. Op een manier, die voor geen enkele gebruiker te missen is. Google toont zelfs alle gegevens die een potentiële klant nodig heeft om met uw bedrijf in contact te komen!

Dit is dan ook één van de voordelen van Google Mijn Bedrijf. Helemaal als regionale ondernemer is het dan ook een must om hier, in plaats van uw concurrentie, zichtbaar te zijn. Bovendien biedt Google mijn bedrijf nog een ander voordeel.

Als voorbeeld nemen we een lokale autogarage:

Een reiziger komt langs uw stad/dorp en krijgt plotseling een lekke band. Vervolgens heeft hij/zij hulp nodig. Dus deze persoon googelt naar een autogarage in de buurt. Google pakt dit zoekopdracht op en toont vervolgens uw garage aan deze persoon. Deze persoon kiest logischerwijs de eerst voorgestelde autogarage en neemt contact op. Een klant die u zonder Google Mijn Bedrijf niet verkregen had en zo gaat dat voor iedere zoekopdracht die iemand rondom uw bedrijf of expertise uitvoert.

Vermelding Google Maps

Het is algemeen bekend dat Google Mijn Bedrijf voor een optimale zichtbaarheid binnen de zoekmachine zorgt. Het is dan ook goed om te weten dat uw bedrijf op Google Maps weergegeven zal worden. Hierdoor kunnen (potentiële) klanten eenvoudig uw bedrijf bereiken en contact met u opnemen.

De afbeelding toont dan ook een voorbeeld van een algemeen zoekresultaat 'bouwbedrijf Utrecht'. Vervolgens toont het alle bouwbedrijven in de buurt. Met de hulp van Valkis Marketing zorgen wij er dan ook voor dat uw Google bedrijfsaccount dusdanig ingericht en geoptimaliseerd wordt, zodat u zo hoog mogelijk in de voorgestelde bedrijfsresultaten getoond wordt.

Google Mijn Bedrijf op Google Maps.jpg
Contact Google mijn bedrijf
bottom of page