top of page

Marketing voor coaches: 10 beste strategieën voor 2021

Wil jij je coaching praktijk laten groeien?


Marketing hoeft voor coaches geen 24/7 bezigheid te zijn. Je hoeft niet consistent te worstelen om nieuwe klanten binnen te halen. Met de juiste strategieën, realiseer je resultaten als deze:

Vandaag, krijg je toegang tot de 10 beste marketingstrategieën die in 2021 het verschil gaan maken.


Laten we beginnen!


Wil je meer klanten voor je cachingsbusiness genereren? Download nu gratis het e-book Klanten in overvloed. Download via deze link.


1. De beste manier om jouw diensten snel te verkopen? Laat jouw expertise zien in een gratis coachingsgesprek.


Terug naar de periode dat ik mijn eigen coachingsbusiness startte, realiseerde ik een ton in 5 maanden tijd. Hoe?


Simpel: Ik gaf een overdosis aan waarde.


En de manier waarop ik waarde weggaf, was het aanbieden van gratis coachingsgesprekken.

Waarom werkte deze strategie zo goed?

Deze gesprekken laat de doelgroep direct zien hoeveel waarde ze ontvangen als ze met mij in gesprek zijn.


Het idee erachter is:

Je biedt een gratis 15 tot 30 minuten gesprek aan.


Aan het eind van het gesprek vraag je: "Hoe vond je dit gesprek?" Als het antwoord hierop positief is, vraag je of ze het gesprek voort willen zetten om te kijken wat je voor diegene tijdens een betaalde samenwerking kan betekenen.


2. Creëer een herkenbaar en vertrouwd merk, dat men niet zal vergeten


Stel ik zal je vragen om nu een merk op te noemen. Welk merk komt als eerste in je op?


Wellicht...


Logo Nike


Logo Netflix


Logo Rolex


Ongeacht het merk, waar je nu als eerste aan dacht, dat bedrijf heeft een gevestigd merk opgebouwd.


En dat is exact wat jij voor jouw coachingsbusiness wilt realiseren.


Dus wanneer iemand aan jouw markt of service/expertise denkt, dienen ze aan jouw bedrijf/merk te denken.


Hoe creëer je een merk/bedrijf dat als coachingspraktijk eruit springt?


Het 5 stappen branding strategie

3. Vind jouw ideale klanten door middel van organische marketing

Een van de snelste en meest laagdrempelige manier om je coachingsbusiness snel te laten groeien is organische marketing.


Je creëert gratis aandacht voor jezelf, je merk/bedrijf en je aanbod via social media uitingen.


Denk er eens over na...


Door naar de plek te gaan waar jouw klanten zichzelf bevinden, kan je heel gemakkelijk een relatie met hen opbouwen, je kunt heel gemakkelijk de status als expert realiseren en je wekt de aandacht van je doelgroep.


Je raakt met mensen aan de praat, waardoor je niet alleen direct contact met hen hebt, je kunt ook een uitgebreid marktonderzoek houden. Dus waar is men nu daadwerkelijk naar op zoek? Hoe kan ik hen in die behoefte voorzien? Hoe communiceert mijn doelgroep? Waar kan ik hen consistent bereiken? Welke gemeenschappelijke interesses hebben ze?


Mensen willen vandaag de dag een kijkje backstage kunnen nemen. Een relatie opbouwen vanuit een bedrijf/merk is lastiger dan wanneer iemand een persoon of gezicht van het bedrijf kent.


Dat brengt mij tevens bij het volgende...


4. Maak een PERSOONLIJKE connectie met de doelgroep en maak hen volgers en aanbidders


Dit is het verschil...


Ome en loyale groep volgers en leads naar klanten t converteren, dien je een vertrouwensband/relatie met hen op te bouwen.


Door persoonlijke contactmomenten met hen te hebben versterk je het gevoel dat er een onderling connectie ontstaat en dat je ook betrokken bij hen bent. Hierdoor is het een stuk gemakkelijk om vervolgens de stap naar een eventuele samenwerking te maken. Ook zal de samenwerking vele malen prettiger verlopen met veel enthousiaste klanten.


De creatie en het laten groeien van een groep volgers vergt moeite, tijd en energie. Je moet bereid zijn om ook daadwerkelijk tijd in hen te steken, voordat je vanuit de doelgroep iets terug kunt verwachten. Het is een strategie die je voor de lange termijn kan hanteren en iedere keer weer nieuwe klanten uit kunt genereren.


5. zorg dat je doelgroep in jouw interne omgeving komt, zodat je hen consistent kunt bereiken


Je wilt leads zo dicht mogelijk bij jou brengen. Hierdoor word het hebben van contactmomenten steeds gemakkelijker en effectiever.


Hoe doe je dit?


Zorg dat je de contactgegevens van je leads verkrijgt en hen vervolgens waardevolle contactmomenten bezorgd. Dit zijn dan ook gegevens van slechts de voornaam en het e-mail adres.


Vervolgens kan je door middel van verschillende kanalen een relatie met hen opbouwen en verstevigen. E-mail marketing is bijvoorbeeld een heel goed middel om een relatie op te bouwen door het delen van waardevolle content en hen op de hoogte van aanbiedingen en ontwikkelingen rondom jezelf en het bedrijf/merk te brengen.


En het hoeft je nog geen eens veel tijd te kosten.


Gebruik e-mail software als ActiveCampaign (aanrader!), waardoor je automatisch gegenereerde berichten en gepersonaliseerde campagnes kunt sturen. Hierdoor wordt alles voor jou geautomatiseerd en heb je direct toegang tot al je contacten. Door middel van duidelijke rapportages, zie je exact wat wel en niet werk. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het proces te optimaliseren, zodat je een zeer hoog conversiepercentage hebt.


6. Een goede manier om jezelf te positioneren? Vraag het aan je netwerk!


Je volgende klant, kan dichterbij zijn dan je denkt.. Het kan goed zijn dat deze persoon al in je netwerk zit.


Als je nu denkt: "Ik wil niet dat mijn vrienden denken dat ik hen iets aan het verkopen ben." Dan heb je mis in waar het daadwerkelijk om gaat.


Een voorbeeld zijn onze leden als Martijn, Anna, Iris, Lonneke, Joris en nog vele... Zij hebben hun eerste coaching klanten via hun eigen netwerk gegenereerd. Simpelweg, door te laten weten dat ze een nieuw bedrijf gingen starten en wat dit bedrijf voor verschil voor anderen maakt.


Het hoeft niet moeilijker te zijn dan dat. Maak eenvoudige dingen niet complex...


Je kunt letterlijk dit script gebruiken:


"Hey NAAM,


Ik ga een nieuw bedrijf beginnen dat mensen helpt met...


Als je iemand weet waar dit wellicht interessant voor kan zijn, laat het dan eventjes weten.


Ik geef ze toegang tot een gratis coachingsgesprek, zodat ze mij kunnen leren kennen en geweldige resultaten kunnen gaan behalen. Als ze interesse hebben, zal ik hen meer informatie geven. Indien niet, hebben ze nog steeds gratis waarde uit de sessie verkregen."


7. Positioneer jezelf door op evenementen te spreken of zelf (online) evenementen te organiseren


Een geweldige manier om jezelf snel als een expert te positioneren?


Spreek op evenementen.


Je bouwt bij de aanwezige vertrouwen en inspiratie op. Om vervolgens over je werk te spreken en je hebt zo weer een aantal klanten erbij.


Maar hoe kan je als (startende) coach in de gelegenheid komen om op een evenement te spreken?


Ga op zoek naar eerder gegeven evenementen in je branche en kijk wie de organisator hiervan is. Neem altijd eerst deel aan het volgende evenement en vervolgens kan je de organisator een bericht sturen met een verzoek.


Een simpel bericht als:


" Hey (naam organisator),


Bedankt voor (naam evenement) van vorige week.


Het was geweldig om zoveel inspirerende ondernemers te ontmoeten.


Ik merkte dat er na afloop nog veel vraag rondom (benoem onderwerp van je expertise) was. Vind je het leuk als ik een gratis workshop rondom dit onderwerp geef? Het lijkt erop dat veel deelnemers hier veel waarde aan hechten.


Ik deel je graag meer informatie.


Met vriendelijke groet,


Naam"


8. Groei snel via Instagram


Ooit jezelf afgevraagd of social media en dan voornamelijk Instagram voor je bedrijf werkt?


Je hoort vaak bedrijven die snel groeien door middel van de gebruikers van Instagram. Hoe doen ze dit?


Je hebt geen miljoenen volgers nodig om succesvol op Instagram te zijn. Je dient je doelgroep alleen op de juiste manier te targetten om klanten t genereren.


Een van de beste methodes?


Gebruik hashtags.


Waarom? Omdat hashtags ervoor zorgen dat je berichten ook buiten je huidige volgers zichtbaar wordt. Je doelgroep zoekt tevens op hashtags die hen aanspreken. Hierdoor kan Instagram jouw content aan de juiste doelgroep laten zien.


Hiervoor kan je algemene hashtags gebruiken als #coaching, maar je kunt ook specifiek zijn als #ondernemersproblemen.


9. Hoe advertenties je bedrijf kunnen veranderen


Wanne het fundament van je bedrijf gevestigd is en je minimaal €10.00,- omzet per maand genereert, kan je advertenties gebruiken om je bedrijf effectief op te schalen.


Dit is het moment dat jouw tijd meer waard is, dan de kosten om advertenties te runnen. Door hierin te investeren ga je bedrijfsprocessen in een systeem veranderen, waardoor je in minder tijd meer werk verzet en meer resultaat gaat genereren.


Een systeem klinkt niet sexy...


Echter, zorgt het wel voor efficiëntie en effectiviteit in je bedrijf. Je gaat ervaren dat je bedrijf vervolgens door iedere plafond kan doorgroeien. Dit maakt het verschil tussen een coach die worstelt en iedere maand net rond komt en de coach die vrijheid, welvaart en impact ervaart.


10. Het bedrijf opschalen dien je zorgvuldig uit te voeren


De grootste valkuil met ambitieuze ondernemers, is dat ze te naïef zijn en daardoor te hard van stapel lopen. Dit keert zich vroeg of laat tegen hen.


Je kunt je huis nog niet inrichten als er geen dak op zit. Iedere tegenslag en weerstand zal de inhoud fataal zijn. Meen bedrijf is dat dus precies zo. ;)


Wanneer er nog gaten in je huidige fundament zitten, dien je deze eerst aangepakt hebben voordat je gaat opschalen. Je gaat dus niet direct voor meer personeel en meer klanten, maar je kijkt eerst naar de interne kansen voordat je externe kansen gaat benutten.


Dit is allemaal opgemaakt vanuit de 3 aspecten die Valkis Marketing hanteert:

  1. Efficiëntie: waar zitten nog gaten in de huidige bedrijfsvoering? Wat kan geoptimaliseerd worden en wat kunnen we laten vervallen? Welke bedrijfsprocessen stimuleren daadwerkelijk de bedrijfsgroei?

  2. Capaciteit: hoeveel werkuren hebben we op dit moment in het bedrijf beschikbaar? Hoe kunnen we de huidige capaciteit optimaliseren zonder extra personeel? Waar kunnen we het tea uitbreiden

  3. Schaalbaarheid: waar liggen de interne en externe kansen om ons bedrijf op te schalen? Welk plan van aanpak gaan we hanteren?

Met deze 3 aspecten schaal je jouw bedrijf/merk op een gezonde en consistente manier naar het volgende niveau.


Dit zijn de 10 meest effectieve marketingstrategieën die jij in 2021 kunt gaan hanteren. Pas ze op de juiste manier toe en je gaat een consistente stroom aan klanten ervaren. Of je dit nu met organisch of betaald verkeer doet.


Wil je sparren over jouw aanpak om meer klanten te genereren en je bedrijf op de juiste manier consistent naar het volgende niveau te ontwikkelen?


Plan hieronder een gratis 30 minuten brainstormsessie in en ontdek hoe je dit gaat realiseren. Zowel met of zonder samenwerking.Kommentare


bottom of page